12
Mei
09

Kenali Qhazanah, Cintai Qhazanah

Apakah Kesan Ramadhan Atas Diriku

Salam Ziarah Ke Halaman Qhazanah

بسم الله الرحمن الرحيم

Subhanallah Walhamdulillah Wala Ilaha Illallah Allahuakhbar.. Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamiin.. Allahumma Solli ‘Ala Sayyidina Muhammad, Wa ‘Ala Alihi Wasobihi Wasallim..

Segala puji-pujian ke hadrat Allah Subhanahu Wata’ala.. Salam serta selawat buat junjungan kita Rasulullah Sallallahu ‘Alaihi Wasallam juga keluarga serta salam buat para sahabat baginda juga buat para pecinta dakwah dan pejuang Islam.. Alhamdulillah dengan izinNYA, usaha ana membangunkan syarikat Menjana Insan Murni Enterprise (MiM) terus dapat diperjuangkan..

Bagi yang mengenali diri ana dan mengikuti perjuangan sebelum ana  ini, ini adalah buah tangan kepada antum sekalian dan marilah sama kita bina satu perjalanan yang boleh menghampirkan diri kita dengan kasih sayang-NYA..

Terima kasih yang tidak terhingga buat kalian para sahabat yg menyemai doa dan memberi sokongan padu selama ini dan kepercayaan yg tak kunjung hujung.. Dengan izinNya, serta dengan usahasama MiM bersama Duta MiM yang juga pendakwah kesayangan ramai, Al Ustaz Hj Mohd Zamri Hj Zainuldin maka produk edaran eksklusif syarikat MiM yakni Qhazanah terus mendapat sambutan.. Mudah-mudahan dengan kelahiran Qhazanah ini akan terus bersemarak kepada pencinta Quran & Sunnah di bumi Titiwangsa ini..

Doa kalian amat ana perlukan dan amat ana hargai.. Semoga doa kalian dibalas Allah Subhanahu Wata’ala dengan sebaik-baik ganjaran..

Syukur ke hadrat Allah Subhanahu Wata’ala yang memberi izin buat kita semua hamba-hamba-NYA untuk meneruskan perjuangan menyediakan bekalan di bulan yang penuh rahmat yakni Ramadhan Al Mubarak.

Marilah kita terus memperhebatkan usaha juang ini agar dapat meraih keampunan-NYA samada atas dosa besar mahupun kecil kita nan lalu. Juga diberi ganjaran pahala oleh-NYA untuk duduk bersama golongan hamba-hamba Allah yang merdeka di dunia dan di akhirat yakni mereka yang terpelihara daripada neraka dan diberi kurnia syurga yang kekal abadi.. Ayuh, kita jadikan Ramadhan sebagai bulan ibadah yangmana ia mampu kita terus serapkan ruhnya ke dalam amalan harian ke bulan-bulan seterusnya..

Usaha ana dalam menyambung usaha memartabatkan amalan pemakanan sunnah terus digalas.. Mungkin ada persamaan nama produk kali ini dengan cetusan formulasi makanan sunnah ana yang lalu yang juga bermula dengan huruf ‘Q’ yang kini mudah dikenali..  Nama ini juga mempunyai maksud yang tersirat yang tersendiri..

Ada Apa Dengan Qhazanah™..?

Nama Qhazanah™ diambil sempena Al Quran+As Sunnah+Khazanah. Lahirnya Qhazanah atas dasar menyahut perjuangan memartabatkan amalan pemakanan sunnah di tanah air ini..

Ini kerana tanah air kita terus dibanjiri pelbagai produk dari luar yang mengkaburi mata ummah.. Sama ada runcit atau Multi Level Marketing (MLM). Ummat Islam semakin jauh dengan sunnah sehingga ramai yang tidak mengenalinya walau ia di depan mata.. Sedangkan herba tempatan yang ada di negeri sendiri pun kita kurang kenal, bagaimana nak mengenali makanan sunnah yang rata-ratanya berasal dari tanah tengah Arab..?

Produk dari luar terlalu diagung-agungkan kehebatannya sedangkan makanan yang disebut di dalam Al Quran dan As Sunnah dibiar pudar begitu sahaja.. Makanan sunnah sekadar dirai pada bulan Ramadhan sahaja. Tak ramai juga para usahawan yang mengenengahkan makanan sunnah sebagai pilihan utama di pasaran. Mengapa begitu..? Ini membuktikan rancangan supaya umat Islam sendiri jauh dengan makanan sunnah telah berjaya..

Qhazanah adalah salah satu produk dan banyak lagi produk seumpamanya di luar sana. Ini adalah sebahagian usaha dalam meraih kembali semarak cintakan As Sunnah.. Mudah-mudahan kalian juga turut sudi sertai perjuangan ini..

Melalui halaman ini, akan dikongsi bersama dengan para sahabat sekalian, apa yang ada dengan Qhazanah..? Apa kelebihannya..? Mengapa Qhazanah..? Tidakkah Qhazanah serupa dgn produk makanan sunnah yg lain..? Sudah tentu Qhazanah memiliki keistimewaannya yang berbeza dengan yang lain. Terus serikan matamu dengan kupasan ini..

Kelebihan Dan Mengapa Qhazanah™..?

Intipati Qhazanah™ sendiri merupakan kelebihannya. Dengan gabungan INTIPATI 10 MAKANAN SUNNAH ia adalah gabungan makanan TERBAIK di dunia. Madu Asli, Air Zam-Zam, Buah Kurma Ajwah (Kurma Nabi), Buah Kurma Ruthob, Buah Delima, Buah Tinn,Buah Zaitun, Kismis, Buah Bunga Habbatus Sauda’ dan Za’ffran serta pelbagai intipati alam semulajadi digabungkan di dalam Qhazanah™.

Ini bukan sekadar ingin mempromosi, tetapi jika dirujuk dengan pakar pemakanan maka sudah pasti makanan ini adalah makanan yang tersenarai sebagai yang terbaik dan menjadi perhatian mereka dalam membentuk serta membina kesihatan dan mengatasi masalah kesihatan yang kebanyakannya tidak dapat diatasi dengan ubat-ubatan biasa atau dadah terkawal pada masa kini.

Qhazanah Untuk Kesihatan – Sepanjang usia kita, badan kita menerima dan menyimpan pelbagai jenis unsur mudharat serta berbahaya yang datang daripada sumber makanan harian, alatan mandian, kosmetik, pencemaran udara dan lain-lain yang mula menghimpun di dalam darah, saraf , organ kita.

Hari demi hari, tubuh kita makin keletihan dan kepenatan dibebani oleh unsur-unsur berbahaya ini. Ditambah lagi pula dengan gaya hidup kita yang tidak sihat serta tiada inisiatif untuk mengamal pemakanan sihat.

Tiba masa, tanpa disedari sistem daya melawan penyakit kita berada di tahap rendah dan risiko penyakit mula hinggap di dalam badan. Dan dengan masa yang sesuai, penyakit ini mengatasi daya lawan penyakit (imunisasi) kita dan menyerang denga rakusnya.

Dan kita mula jatuh sakit. Ramai yang menyedari masalah kesihatan mereka hanya apabila berada di tahap genting atau kritikal. Ianya tidak dapat dikesan di awal waktu, kerana ia secara senyap mula merobohkan sistem pertahanan dan bertapak pada masa yang amat panjang.

Di sinilah kita mula mengeluarkan kos yang tinggi, masa yang banyak dan kudrat yang semakin haus dalam mencari ikhtiar untuk mengatasi masalah kesihatan kita.

Cegah Lebih Baik Daripada Mengubati – Bukankah sediakan payung sebelum hujan adalah lebih bermanfaat untuk kita..? Adalah suatu tuntutan Islam agar kita mencegah sebelum ianya menjadi parah. Khasiat dan kaifiat Qhazanah yang kaya dengan zat mineral serta vitamin terbukti amat membantu membina sistem pertahanan tubuh yang tinggi dan membantu mengatasi masalah kesihatan serta mengembalikan kesihatan muslimin dan muslimah pada tahap terbaik.

ANCAMAN WABAK HARI INI – Dunia hari ini didatangi pelbagai jenis wabak penyakit yang menyerang sistem imunisasi atau daya tahan manusia tanpa mengenal umur, jantina, masa dan tempat. Dan ia boleh menjangkiti tanpa kita sedari jika kita hanya mengambil langkah berjaga-jaga dari luaran  tetapi tidak dari dalaman.

Kita dikejutkan dengan serangan wabak penyakit yang meragut nyawa dari musim ke musim yang tiada sudahnya dan datang satu persatu seperti Denggi, dan setelah itu Malaria, Chikugunya, Meninggitis, SARS atau Selsema Burung yangmana tindakan memusnahkan ternakan seperti mergastua burung, ayam, itik, merak, bangau terpaksa dihapuskan dan yang TERKINI serangan yang mula melanda seluruh dunia dengan kematian yang TINGGI menyerang negara kita yakni INFLUENZA AH1N1 atau SELSEMA BABI.

Sebagai contoh Influenza AH1N1 boleh menjangkiti melalui hubungan sesama manusia samada secara langsung atau tidak langsung. Secara luaran, kita dinasihati untuk senantiasa mencuci tangan selepas aktiviti umum di luar atau sebelum makan.

Ini kerana tidak ditolak bahawa virus Influenza A H1N1 atau Selsema Babi boleh berpindah dari air liur pembawa virus melalui batuk atau bersin atau juga sekadar berbual, dan diangkut oleh individu lain melalui sentuhan secara langsung daripada pembawa virus atau tidak langsung seperti menyentuh tempat yang telah disentuh oleh pembawa virus A H1N1 yang meninggalkan sisa air liur dari batuk, bersin atau perbualannya di tempat tersebut atau pada sesuatu benda seperti wang, troli pasaraya dan lain-lain lagi sehingga boleh menjangkiti individu lain melalui sistem pernafasan.

Secara logik, pindahan virus melalui cara ini tidak ditolak kerana kemaraan serangannya masih belum dapat disekat walau pelbagai teknik diperkenalkan seperti memakai topeng kesihatan dan sebagainya.

Anda juga dinasihatkan sekiranya anda mula ada tanda ke arah ciri-ciri jangkitan virus Influenza A H1N1 atau Selsema Babi maka amalkan Qhazanah dengan perhatian yang tinggi untuk membantu tubuh melawan penyakit. Juga dapatkan saranan dari pihak yang berwajib.

Maka kita perlu bersiap sedia menghadapi serangan-serangan daripada wabak penyakit seumpama ini dengan memantapkan, menguatkan, memperkukuhkan sistem daya pertahanan tubuh atau daya melawan penyakit dengan membinanya melalui pemakanan sihat yang membekalkan serta memenuhi keperluan tubuh untuk mengekalkan tahap kesihatan dan daya melawan penyakit ke tahap yang terbaik.

Dan dengan mengamalkan Qhazanah, ia dapat membantu memenuhi keperluan tubuh untuk pembinaan dan pengekalan sistem pertahanan dan daya melawan serangan penyakit dalam tubuh. Dan jangan berlengah lagi kerana wabak-wabak ini mungkin terlalu hampir dengan anda.

Mengamalkan Qhazanah seharusnya menjadi amalan sepanjang masa dan bukan sekadar bulan Ramadhan atau hanya apabila mengetahui ada serangan wabak terbaru. Dengan itu kita meletakkan peluang keselamatan yang tinggi dari jangkitan dan risiko menghadapi masalah ini juga adalah rendah.

Apabila tubuh badan sihat, maka urusan ibadah juga mudah. Samaada di bulan Ramadhan, dalam mengejar malam yang lebih baik dari seribu bulan ( lailatul Qadar atau Malam Al Qadar) juga sepanjang tahun.. InsyaAllah..

Qhazanah Untuk Kecantikan – Kecantikan biasanya hanya ditumpukan pada bahagian luaran tubuh badan.Melayani kehendak kita dengan perkakas dan perhiasan untuk kelihatan cantik. Wang juga banyak dibelanjakan ke arah produk kecantikan seperti kosmetik dan rawatan kecantikan luaran dari hujung rambut hingga hujung kaki.Bahan berbahaya dari produk-produk ini mula menyerang tubuh.

Rawatan untuk memelihara dan memulihara kecantikan sewajarnya bermula dari dalaman. Sisa bahan kumuh yang memudharatkan perlu disingkir dari tubuh dan segala keperluan mineral serta vitamin dari Qhazanah dapat dimanfaatkan tubuh dalam mengembalikan kecemerlangan kecantikan secara semulajadi.

Qhazanah Untuk Kecerdasan – Dengan gaya pemakanan yang tidak sihat serta gaya hidup yang tidak sihat, aktiviti otak mula menurun dan tidak dapat berkembang dengan baik. Makanan segera yang menjadi budaya hari ini sekadar menambah beban kepada fungsi sistem daya ingatan kita.

Amalan pemakanan sunnah terbukti dalam sejarah melahirkan para ulama dan cendekiawan tersohor. Dan para cendekiawan ini melakar sejarah penting dalam peradaban manusia. Kita terlalu leka dan lalai kerana menganggap makanan sunnah hanya layak diamal pada bulan Ramadhan sahaja. Sedangkan pemakanan sunnah adalah makanan terbaik sepanjang masa untuk perkembangan minda yang cerdas. gabungan intipati makanan sunnah di dalam Qhazanah terbukti berkesan membina otak yang cerdas.

Qhazanah Untuk Kecergasan – Kepadatan tugasan harian sepanjang hari amat memenatkan dan ia menghadkan aktiviti riadah untuk mengembalikan kecergasan tubuh. Tambahan pula gaya pemakanan kita yang sekadar membebani tubuh. Apabila tenaga kurang, ia banyak memberi kesan ke atas prestasi kerja atau tugasan seharian kita. Begitu juga dengan hubungan intim suami isteri.

Dengan mengamalkan Qhazanah, ia membekal tenaga berpanjangan dan bukan setakat itu sahaja ia juga membantu membekalkan diet seimbang untuk badan serta memantapkan lagi prestasi anda yang terpendam.

Qhazanah adalah adunan yang terbukti mampu mengatasi pelbagai masalah kesihatan, membina minda yang cerdas, meningkatkan tahap fokus serta daya pemikiran yang tinggi, mengembalikan tenaga, sesuai untuk ibu mengandung dan selepas bersalin yang amat memerlukan tenaga dan menambah darah kembali, untuk meningkatkan prestasi hubungan para suami dan isteri juga amat sesuai untuk para atlit sukan yang perlu sentiasa bertenaga. Mudah kata, untuk semua golongan.

Qhazanah Untuk Ketenangan – Apa gunanya kesihatan yang teguh, kecantikan yang tersemat dan kepintaran otak yang hebat dan kecergasan yang tinggi akan tetapi jiwa selalu tidak tenteram dan hati selalu panas serta ruh mukmin pudar dalam diri dan semakin jauh dengan kasih sayang Allah..? Maka ketenangan dalam beribadah semakin keruh dan semakin berkarat..

Qhazanah™ Dipertenaga Dengan Doa-Doa 30 Juzuk Al Quran – Bukan sekadar bahan-bahan Qhazanah adalah yang terbaik tetapi ia juga dipertenagakan, diperkasa dan diperindah dengan kalamullah, dzikirullah doa-doa Al-Quran.. Andai makanan-makanan berkhasiat di dalam Qhazanah ini sebagai penawar jasmani, maka inilah ‘Zouq’ sebagai penawar Ar Ruh yakni penawar ruhani yang mampu membina ketenangan dalam jiwa. Firman Allah Subhanahu Wata’ala yang menurunkan wahyu kepada Rasulullah Sallallahu ‘Alaihi Wasallam bahawa Al Quran sebagai penawar;

“Katakanlah (wahai Muhammad) Al Quran itu menjadi (cahaya) petunjuk serta PENAWAR bagi orang-orang yang beriman”. (Surah Al Fussilat : Ayat 44)

dan pesan Rasulullah Sallallahu ‘Alaihi Wasallam berpesan kepada kita dalam sabda baginda;

“Ambillah, pergunakanlah olehmu sekalian, akan dua PENAWAR yakni madu dan AL QURAN“. (Riwayat Ibnu Majah)

Malahan fakta sains bahawa kandungan bahan makanan sunnah di dalam Qhazanah mampu memberi ketenangan emosi atau perasaan.

Mengamalkan makanan sunnah juga menghampiri amalan sunnah Rasulullah Sallallahu ‘Alaihi Wasallam dan mudah-mudahan amalan sunnah yang lain juga mampu kita semai dan semarakkan dalam hidup kita sebagai umat Islam.

“Barangsiapa yang berpegang dengan sunnahku, di saat melata kerosakan atas umatku, maka baginya pahala seratus orang mati syahid”. (Riwayat Baihaqi)

Secara keseluruhan, Qhazanah membantu membina Jasmani yang cemerlang dan menjana Ruhani yang mantap dalam diri kita semua. Renungkanlah kembali tujuan kita untuk memiliki kesihatan, kecantikan, kecerdasan, dan kecergasan. Perindahkanlah niat kita untuk memiliki apa yang dinyatakan tadi adalah demi untuk meraih keredhaan Allah Subhanahu Wata’ala sehingga tiba masa nyawa kita di penghujungnya. tanyalah hati tetapkan niat, teguhkan pegangan. Dengan terbina kebaikan di dunia ini buat diri kita, sasarkan ia untuk meraih kesejahteraan  di akhirat dan mudah-mudahan ianya dapat dicapai, insyaAllah. Ini yang kita cari-cari selama ini.

Mudah-mudahan dengan kesihatan yang meningkat, semakin banyak peluang untuk menambah ilmu, yangmana dengan ilmu, ia membantu meningkatkan iman dan beristiqamah dalam amal ibadah. Dan semoga dengan itu, ia memberi ‘pulangan yang lumayan’ di akhirat nanti..

Bagaimana cara mengamalkan Qhazanah..?

Cuma 2 kali sehari. Amal 2 sudu pada waktu pagi sebelum sarapan, kemam sebentar dan segelas minum air jernih (sebaiknya mineral) dan begitu juga sebelah malamnya yakni 2 sudu malam sebelum tidur, kemam sebentar dan segelas minum air jernih (sebaiknya mineral). Cubalah rasanya yang lebih asli, padu dan lebih sedap..

Seunit Qhazanah mengandungi 550ml. Dan dengan  intipati 10 gabungan makanan sunnah serta rasa yang padu dan asli ini InsyaAllah, anda merasai perbezaannya..

Saya Ingin Menjadi Pengedar  / Saya Ingin Memilikinya.. Bagaimana..?

Sila hubungi (+6) 013 – 20 38 102. Penghantaran terus ke pintu anda boleh diuruskan. Mohon izin kalian semua untuk sebarkan dan kongsi kelebihan makanan sunnah ini bersama ahli keluarga juga sahabat handai dengan menyalin alamat laman sesawang ini dan disampaikan kepada mereka.. Mudah-mudahan usaha kalian dirahmati dan diberkati Allah Subhanahu Wata’ala..

InsyaAllah melalui halaman ini juga ruangan ilmiah akan dikongsi dengan para pembaca sekalian.. Teruskan sokongan.. Wassalam..

Jika anda rasa artikel ini memberi info yang bermanfaat sila undi dengan klik;

Topblogs @ iLuvislam

Juga, sudi-sudilah beri komen membina di bawah yea.. Syukran jazilan, wassalam..

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIPERLUKAN..!! HUBUNGI (+6) 013 – 20 38 102

https://qhazanah.wordpress.com – Logo MIM serta logo dan perkataan Qhazanah™ adalah cap dagangan dan segala hak cipta adalah terpelihara..

Apakah keistimewaan intipati Qhazanah..? Sila klik [DI SINI]

Advertisements

23 Responses to “Kenali Qhazanah, Cintai Qhazanah”


 1. 1 jpaq
  Mac 11, 2009 at 11:32 am

  Alhamdulillah..akhirnya jumpa juga jus yg dicari-cari dan diminati seluruh ahli keluarga saya. Dengan rasa yg sesuai utk semua golongan ditambah pula khasiat yg tak terhingga hasil dari gabungan makanan sunnah dan doa pilihan, memang menjadi idaman kami sekeluarga.. Syukur ke hadrat Allah S.W.T kerana dgn izinNya dapat juga kami sekeluarga mengamalkan sunnah Rasulullah S.A.W ini. Syabas dan terima kasih Qhazanah.

  • 2 qhazanah
   Mac 23, 2009 at 5:06 am

   Syukran jazilan.. Pihak kami juga bersyukur ke hadrat Allah Subhanahu Wata’ala atas izinNya dapatlah jua menzahirkan usaha murni ini. InsyaAllah, jika ada testimoni dalam mengamalkan Qhazanah sila tampilkan ia di sini.. Semoga Allah merahmati usaha ini.. InsyaAllah..

 2. 3 Abd Rahman Omar
  April 16, 2009 at 5:02 am

  Assalamualaikum. Saya ingin bertanya beberapa soalan.

  1) Apakah bezanya produk ini dengan produk Qaseh. Untuk pengetahuan saya baru menggunakan produk Qaseh “Kekanda” dan memang ada terasa keberkesanannya berbanding dengan produk2 lain dari luar yang saya gunakan sebelum ini?
  2) Jika produk Qaseh ada Kekanda untuk lelaki dan Qaseh Adinda untuk perempuan bagaimana pula dengan produk Qhazanah?
  3) Bolehkah digunakan oleh kanak – kanak ?
  4 ) Kualiti dan jaminan dari pihak – pihak yang berwajib ?

  • 4 qhazanah
   April 17, 2009 at 12:24 pm

   Wa’alaikumsalam Warahmatullahi Wabarakatuh.. Syukran jazilan atas kesudian menziarahi halaman ini dan juga atas soalan akhi. Berikut adalah penjelasan bagi soalan-soalan yang antum dikemukakan..

   1) Bezanya adalah seperti berikut:
   – Qhazanah mengandungi 10 makanan sunnah manakala tersebut sekadar 7 sahaja.
   – Kandungan kuantiti makanan yang lebih padu, lebih tinggi dan lebih asli patinya.
   Cubalah Qhazanah dan rasai perbezaan rasa, intipati dan hasilnya. InsyaAllah memuaskan..

   2) Kandungan nutrisi yang lebih padu dan tinggi di dalam Qhazanah memenuhi keperluan utk lelaki dan wanita. Tidak perlu menggunakan produk yang berasingan untuk kegunaan masing-masing.

   3) Disarankan utk anak-anak 2 tahun ke atas seandainya anak masih menyusu badan.. Namun sekiranya sudah mula memakan makanan selain susu ibu, maka boleh dimulakan pada usia 6 bulan.

   4) Kualiti Qhazanah diberi perhatian tinggi dalam menghasilkannya.. Sebarang pertanyaan boleh dirujuk terus ke pihak MiM..

   InsyaAllah..

   Wassalam..

 3. 5 Noor Azua Putera
  Mei 25, 2009 at 12:39 pm

  Assalamualaikum w.b.t

  Saya seorang pelajar IPTA. Saya mengalami masalah kurang daya tumpuan semasa belajar dan sering mengantuk di dalam kuliah. Saya juga selalu mengalami kelesuan dan keletihan dan kurang bersemangat. Selain itu, saya amat sukar menerima apa yang diajar oleh pensyarah dan juga mudah lupa apa yang dipelajari serta kurang keyakinan diri. Sebagai seorang pelajar yang ingin memajukan diri, saya tertarik apabila terbaca ruangan yang memperkenalkan produk ini. Oleh itu, saya ingin mencuba dan seboleh-bolehnya terus mengamalkan jus Qhazanah ini kerana saya yakin ia dapat membantu masalah-masalah yang saya hadapi.Soalan saya:

  1) Berapakah harga sebenar Jus Qhazanah ini(tidak termasuk kos penghantaran)?
  2) Di manakah lokasi atau stokis terdekat untuk saya terus dapatkan bekalan produk ini?
  3) Adakah terdapat beberapa pantang larang ketika mengamalkan produk ini?

  Terima kasih untuk jawapan yang akan diberikan.
  Wassalam.

  • Mei 28, 2009 at 2:25 pm

   Wa’alaikumussalam warahmatullahi wabarakatuh..

   Pihak MiM telahpun menjawab pertanyaan ukhti terus ke e-mail ukhti, syukran jazilan atas kesudian menziarahi laman sesawang Qhazanah.

   Wassalam..

 4. 7 rohana bt tarsom
  Julai 13, 2009 at 10:41 am

  Alhamdulilah saya dah cuba . Ia lebih berserat .Lazat ……

 5. 9 rohana bt tarsom
  Julai 16, 2009 at 8:54 am

  selepas minum qhazanah terus minum air kosong atau perlu tunggu setengah jam?Untuk orang demam dan batuk boleh tak makan lebih 2 x dalam sehari

  • Julai 18, 2009 at 12:16 am

   Salamun’alaik.. Ada 2 pilhan di sini..

   1. Langsung meminum air kosong selepas sahaja ambil Qhazanah. Ini membantu memudahkan pengagihan zat daripada Qhazanah ke sistem badan..
   2. Melewatkan seketika meminum air kosong, juga membenarkan penyerapan tenaga secara berulangkali. Ini kerana gula asli daripada makanan-makanan sunnah tinggi kandungan tenaga..

   Untuk tujuan rawatan, digalakkan pengambilan 3 sudu setiap ambilan. Juga boleh tambah 1 atau 2 waktu amalan pada samada waktu tengahari, petang atau awal malam selepas maghrib selain waktu asal yakni 2 sudu sebelum sarapan dan sebelum tidur.

   Pesanan: Untuk tujuan rawatan, sila lebihkan pengambilan air jernih (sebaiknya air mineral).

   Wassalam..

 6. 11 faizani
  Julai 25, 2009 at 7:42 pm

  Salam.. saya baru taw boleh pasal blog Qhazanah ni.. setelah baca mengenai minuman qhazanah yg banyak khasiatnya.. teringin rasa nak mencubanya.. tapi bagaimana nak dapatkannya. trima kasih!

  • Julai 26, 2009 at 2:30 am

   Wa’alaikumussalam warahmatullahi wabarakatuh.. Syukran jazilan atas kesudian ukhti menziarahi halaman sesawang Qhazanah. Pihak MiM amat bersyukur dan berbesar hati atas kesudian ukhti untuk memiliki produk Qhazanah.. Nampaknya e-mail ukhti ada masalah setelah jawapan diberikan akan tetapi penerimaan ke e-mail ukhti gagal..

   Untuk penghantaran terus ke pintu yang akan diuruskan, sila sms nama penuh dan alamat lengkap ke 013-2038 102.. ‘

   Maklumat pembayaran akan dinyatakan setelah tempahan sms dari ukhti diterima..

   Syukran jazilan..

 7. 13 Fadli
  Julai 28, 2009 at 2:41 pm

  Salam ustaz..

  mohon maklumat lanjut mengenai harga produk.. di samping malumat lanjut sebagai pengedar, jika boleh..

  Sekian terima kasih

  • Julai 28, 2009 at 11:42 pm

   Wa’alaikumussalam warahmatullahi wabarakatuh Fadli..

   Pihak MiM amat bersyukur atas kesudian anta utk menjadi wakil jemaah kami..

   E-mel keterangan Qhazanah dan harganya menyusul ke e-mail antum..

   Syukran..

 8. 15 muhammad asYraff
  Mac 3, 2010 at 11:42 pm

  assalamualaikum ustaz………..
  saya ingin mengetahui senarai harga produk2 keluaran qhazanah…….
  dan saya ingin mengetahui cara2 bagaimana untuk menjadi ahli………

 9. 17 Nor
  Mac 31, 2010 at 1:22 pm

  askm.,

  Saya baru tahu tentang kewujudan produk Qhazanah ini?
  Apa khasiatnya?
  berapa kosnya?
  di mana boleh saya dapatkan produk ini?
  semuda berapa usia anak untuk mula mengambil produk ini?

  Saya juga ingin tahu untuk 2010 ini adakah ustaz akan membawa rombongan umrah ramadhan?
  tarkh2? kos?
  adakah pihak tuan juga membawa rombongan untuk umrah ziarah seperti ke kaherah, baitul maqdis atau lain2?

  wassalam

 10. 19 Suhaimi Murtada
  September 26, 2012 at 1:17 am

  Saya pengidap penyakit asma. Apa ubatnya yang terbaik?. Dimana boleh saya dapatkan produk ini dan berapa harganya?

  • Oktober 10, 2012 at 10:13 am

   Assa’amu’alaikum tuan..

   Mohon Sms nama penuh, alamat dan jumlah unit Qhazanah terus ke;
   013 2038 102

   Kaedah pembayaran akan dimaklumkan melalui sms setelah maklumat diterima.. Syukran..


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s


Info Qhazanah..

Memperkenal dan memperjuangkan program Memartabatkan Amalan Pemakanan Sunnah [MAPS] dan Semarak Mencintai Sunnah [SMS] sejak hampir 15 tahun yang lalu.

Kini dengan produk Qhazanah gabungan 10 gabungan makanan sunnah, melalui MAPS, SMS mula disemai dalam kembali mengenali sunnah dan tuntutannya ke atas kita umat Baginda Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam pada hari ini.

Terima kasih juga atas sokongan dan doa kalian yang tak putus kunjung selama ini..

WhatsApp ke (+6) 013 2038 102 untuk kiriman Qhazanah terus ke alamat anda..!

Hits Ziarah Qhazanah

 • 335,652 Pengunjung

Dari Serata Dunia

free counters

Ahlan Wa Sahlan Ya Khaira Ummati

Mei 2009
J S A I S R K
« Apr   Jun »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Peti Qhazanah

Advertisements

%d bloggers like this: