16
Jun
09

Qhazanah : Jengah Dan Sebarkanlah

 

Pohon Izin Para Sahabat

Diolah Oleh A.A

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Salamun’alaik.. Di sini ada permintaan dari penulis, pohon jasa baik para sahabat sekalian untuk sebarkan info Qhazanah kepada muslimin / muslimat yang kalian kenali.

Iklan Qhazanah juga telah berada di akhbar Siasah yang terbit setiap Jumaat sejak awal Jun lalu. Penulis mendapat banyak pengakuan walau secara tidak rasmi daripada pengguna setia Qhazanah akan kebaikan makanan sunnah ini.

Testimoni Qhazanah Penawar Siflis / Syphilis Di Sini (26 Oktober 2016) :
Klik Di Sini ->
 http://wp.me/psF3O-n7

Virus Hepatitis B

Virus Hepatitis B – Terbaru mengenai kes seorang hamba Allah yang dijangkiti virus Hepatitis B. Ini menyebabkan hati beliau menjadi bengkak. Beliau disahkan oleh doktor bahawa penyakit ini akan turut dijangkiti kepada anak dalam kandungannya.

Tanda-tanda Jangkitan Hepatitis B – Antara tanda-tanda jangkitan virus Hepatitis B adalah:-

 • Mata menjadi kekuningan
 • Kulit kelihatan kekuningan
 • Wajah dan tubuh membengkak
 • Mudah lesu dan tidak bermaya

Beliau mendapat nasihat penulis dan terus mengamalkan Qhazanah secara berterusan. Beliau menjelaskan terus bahawa beliau terus mengamalkan Qhazanah apabila doktor mengesahkan bahawa tiada penawar untuk penyakit Hepatitis B. Sejak itu beliau terus beristiqamah dan memohon izin Allah agar diberi kemudahan dan kelapangan dalam mengatasi masalah ini.

Virus Syphilis – Begitu juga dengan seorang lagi pengguna di mana doktor mengesahkan beliau menghidapi penyakit Siplis (Syphilis) semasa beliau melalui ujian kesihatan ibu mengandung di klinik. pada ketika itu kandungan beliau berusia 6 bulan.

Virus Syphilis

Virus Syphilis / Treponema Pallidum

Beliau yang mula risau kerana doktor mengesahkan bahawa risiko penghidap penyakit Syphilis yang hamil akan memudaratkan kandungan. Antaranya ialah anak yang bakal dilahirkan menghadapi risiko menjadi buta dan juga kecacatan anggota.

Pasangan suami isteri ini dirujuk ke hospital besar dan melalui ujian darah setiap bulan. Mereka berulang-alik dari masa sebelum bersalin sehingga selepas bersalin.

Tanda-tanda Jangkitan Syphilis – Antara tanda-tanda jangkitan virus Syphilis adalah:-

 • Ruam yang membesar umpama cacar atau lepuh di kawan alat sulit juga tapak tangan dan kaki juga seluruh badan.
 • Ruam yang tidak henti terutama di bahagian badan yang selalu lembab.
 • Lepuh atau Cacar (Chancres / sebutan : ~’Shan-Kers~ )yang menjadi luka di kawasan alat sulit
 • Luka-luka bermula di bahagian lembab dan menjangkiti seluruh badan.
Tanda Jangkitan Syphilis Atas Tapak Tangan

Tanda Jangkitan Syphilis Atas Tapak Tangan

Luka Mula Melarat Akibat Jangkitan Syphilis

LukaBoleh  Melarat Akibat Jangkitan Syphilis

Beliau dan suami mengamalkan Qhazanah secara berterusan sehingga tiba hari bersalin dengan penuh harapan akan izin Allah dalam membantu mengatasi situasi ini.

Alhamdulillah Dengan Izin Allah – Kedua-dua pesakit ini terus mengamalkan Qhazanah dengan  berterusan. Dan Alhamdulillah.. Pesakit Hepatitis B, disahkan bebas dari masalah penyakit tersebut. Dan baru-baru ini disahkan anak-anaknya juga bebas daripada virus  tersebut.

Anak kepada puan yang menghadapi masalah Syphilis pula, ditahan oleh pihak hospital berdasarkan rekod bahawa beliau menghidapi penyakit Syphilis dan risiko ini dijangka akan turut menjangkiti bayi yang baru dilahirkan. Beliau selamat melahirkan bayinya dan pihak hospital agak hairan yangmana bayi tersebut disahkan bebas dari jangkitan virus ini. Begitu juga suami beliau yang disahkan bebas dari jangkitan Syphilis, manakala kandungan virus dalam tubuh puan tersebut kini berada dalam terlalu rendah, tidak membahayakan. Beliau disahkan selamat dari jangkitan.

Penulis belum dapat keizinan daripada pengguna-pengguna ini untuk berkongsi latar belakangnya di halaman ini. Bagaimanapun kedua-dua pengguna ini sudi berkongsi pengalaman untuk diterbitkan  di halaman ini. Mudah-mudahan bagi anda atau kenalan anda yang mengalami masalah serupa boleh mencuba amalkan Qhazanah dan InsyaAllah beban anda selama ini dapat diringankan..

Tempah Sekarang..!

Tempah Sekarang..!

Sebar-Sebarkan – Mungkin ramai yang masih susah hati atau tidak mampu membelanjakan wang yang banyak untuk rawatan di luar sana, masih mencari-cari penawar untuk masalah ini. Dengan itu, penulis memohon izin para sahabat sekalian untuk menyampaikan dan sebar-sebarkan kebaikan makanan sunnah Qhazanah ini kepada kenalan yang lain.. Mudah-mudahan dengan menyebarkan kebaikan makanan sunnah ini, Allah kurniakan juga pahala buat kalian. Dan sebagaimana mereka dapat beramal ibadah dengan baik hasil kesihatan yang mereka perolehi dari makanan sunnah Qhazanah ini, pahala atas amalan itu juga dikurniakan kepada kita.. Jadi tolong sebar-sebarkan ya.. Samada reka sambungan laluan ringkas (link) ke blog atau laman sesawang kalian atau salian alamat laman sesawang Qhazanah atau artikel ini dan e-mail kepada kenalan yang lain.

Jika anda rasa artikel ini memberi info yang bermanfaat sila undi dengan klik;

Topblogs @ iLuvislam

Juga, sudi-sudilah beri komen membina di bawah yea.. Syukran jazilan, wassalam..


2 Responses to “Qhazanah : Jengah Dan Sebarkanlah”


 1. 1 musliha
  Januari 18, 2012 at 5:56 pm

  assalamualaikum..sy pembawa hepatitis b..tp masih belum menemui penawar..bagaimana caranya untuk sy mendapatkan Qhazanah..??


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s


Info Qhazanah..

Memperkenal dan memperjuangkan program Memartabatkan Amalan Pemakanan Sunnah [MAPS] dan Semarak Mencintai Sunnah [SMS] sejak hampir 15 tahun yang lalu.

Kini dengan produk Qhazanah gabungan 10 gabungan makanan sunnah, melalui MAPS, SMS mula disemai dalam kembali mengenali sunnah dan tuntutannya ke atas kita umat Baginda Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam pada hari ini.

Terima kasih juga atas sokongan dan doa kalian yang tak putus kunjung selama ini..

WhatsApp ke (+6) 013 2038 102 untuk kiriman Qhazanah terus ke alamat anda..!

Hits Ziarah Qhazanah

 • 340,134 Pengunjung

Dari Serata Dunia

free counters

Ahlan Wa Sahlan Ya Khaira Ummati

Jun 2009
J S A I S R K
« Mei   Jul »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Peti Qhazanah


%d bloggers like this: